Servicii

Lista de servicii:

1. Kinetoterapia (Kt) reprezintă tratament prin mișcare. Ea folosește mișcarea sub forma exercițiului fizic în scopul recuperării somato-funcționale, motrice și psihice și/sau al reeducării funcțiilor secundare, de compensație, în cazul afecțiunilor parțial reversibile sau ireversibile.

La acțiunea mișcării, desfășurată sub forma de exerciții fizice sau de cicluri de mișcări, preluate din activități cotidiene, se pot asocia agenți fizici naturali (apa, clima, nămoluri) sau artificiali (curentul electric, undele electromagnetice,etc.) precum și masajul, ceea ce îi imprima caracterul de terapie complexă. Prin prevenirea apariției complicațiilor și agravării îmbolnăvirilor, ea capătă și un caracter profilactic.

Nu în ultimul rând, Kt e o terapie psihică, pentru că produce nu numai vindecarea fizică, ci contribuie la normalizarea vieții de zi cu zi, înlăturând complexele de inferioritate generate de boală sau infirmitate. Astfel, contibuie la integrarea individului în viața de familie și în societate, asigurându-i independența necesară traiului pe propriile picioare, fără ajutor exterior. Pentru aceasta, e necesară continuarea tratamentului kinetic până la recuperarea integrală, lucru greu de înteles pentru mulți pacienți, care se consideră recuperați în momentul constatării vindecării somatice; dar o recuperare completă presupune și vindecarea functională (adică redarea capacității de efort normală sau aproape normală sau, în cazul unor funcții reduse sau absente, să conserve capacitatea de efort restantă și să dezvolte mecanisme compensatorii). În nici o altă specialitate medicală întreruperea tratamentului nu are efecte regresive atât de evidente ca în Kinetoterapie.

 

2. Electroterapia este o metodă de tratament nespecific și neconvențional care face parte din armamentariul medicinii fizice alături de alte metode, cum ar fi: kinetoterapia, termoterapia, balneoterapia etc. Ea utilizează diferite forme de curent electric (curentul galvanic, curentul de joasă frecvență, curentul de medie frecvență) pentru a obține două mari categorii de efecte: analgezia și stimularea contracției musculare.

În domeniul electroterapiei sunt incluse și alte forme de energie utilizată în scop terapeutic, și anume câmpuri magnetice de joasă frecvență (magnetoterapie), terapia cu ultrasunete, terapia cu laser de joasă putere.

Electroterapia este o formă de terapie ce se adresează verigilor fiziopatogenice ale durerii acute și cronice, inflamației acute și cronice, sechelelor musculotendinoase și osteoarticulare ale bolilor reumatologice, neurologice, ortopedicotraumatice etc. Ea actionează la nivel celular, modificând permeabilitatea membranei celulare și refăcând homeostazia celulară și influențează excitabilitatea neuromusculara la nivel local și central.

 

3. Drenaj limfatic manual si terapie decongestiva metoda dr. Vodder, care poate fi continuat apoi cu aplicarea unui aparat cu mansete de tip angiomat

Limfedemul reprezinta o boala cronica ce consta in umflarea anormala a tesuturilor superficiale ale membrelor. Limfedemul este rezultatul unor afectiuni ale vaselor limfatice ce duce la incapacitatea sistemului limfatic de a drena lichidele din tesuturi. Fiind o boala cronica pacientii trebuie sa-si ingrijeasca simptomele pe toata durata vietii.

Sistemul limfatic este o cale de drenaj prin care lichidul interstitial reintra in circulatia generala, de asemenea acesta are si functii de curtare a orgamismului eliminand agentii microbieni si resturile de celule moarte. Vasele limfatice au legaturi multiple cu venele ceea ce explica alterarea circulatiei limfatice in afectiunile sistemului venos.

Limfedemul poate fi secundar unor alte boli sau poate fi primar atunci cand cauza lui este necunoscuta. Limfedemele pot fi mostenite genetic, se pot asocia cu tulburari ale circulatiei venoase si pot fi consecinta altor boli.
Drenajul limfatic manual este recomandat în anumite suferinţe: edeme posttraumatice şi postoperatorii apărute în caz de fracturi, entorse, hematoame, mastectomie, afecţiuni de origine circulatorie (insuficienţă venoasă, insuficienţă limfatică, varice, ulcer varicos, celulită), afecţiuni respiratorii (astm, bronşită), afecţiuni reumatismale (cervicalgii, sindrom dureros lombar, coxartroză, gonartroză), interventii chirurgicale cu evidare de ganglioni.  Cei cu obezitate, retenţie hidrică ( dar nu prin insuficienta cardiaca sau renala), gripă, sinuzită, mononucleoză, afecţiuni ale sistemului nervos (nevralgii), sechele după accident vascular cerebral, stres, insomnie, migrene, au de asemenea nevoie de un drenaj al limfei.
Trebuie subliniat rolul tot mai mare pe care il are drenajul limfatic manual in anumite afectiuni oncologice, cum ar fi cancerul de san(in prevenirea  aparitiei/ tratarea limfedemului post mastectomie) cancer de ginecologice( limfedem la nivel de membru jnferior sau pelvis), cancere de prostata, dovada fiind indicarea de catre medicii chirurgi a acestei terapii acestor pacienti, chiar imediat postoperator!!
 Metoda are rolul de a întări sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici, dinamizează circulaţia limfei în spaţiile intercelulare, accelerează curentul limfatic şi eliminarea rapidă a rezidurilor toxice, antrenează toxinele care blochează procesele fiziologice, intensifică schimburile nutritive şi eliminarea toxinelor din corp, uşurează transportul acizilor graşi şi a colesterolului. Are efect anti-edem şi cicatrizant. Fluxul limfei proaspete, bogată în celule reconstructive, favorizează procesul de cicatrizare.

 

4. Medical Taping – Bazele metodei (Conceptul Medical de Bandajare Neuromusculară) au fost puse in Japonia si Coreea in anii 1970, avand la baza metoda Kinesio® Taping.

Conceptul din spatele acestei teorii este ca muschii contribuie atat la miscarea corpului, cat si la buna circulatie a sangelui, sistemului limfatic, reglarea temperaturii corpului, etc.

Atunci cand muschii sunt tratati cu o banda elastica specifica (kinesiologica), aceasta va activa procesul de vindecare a organismului. Elasticitatea benzii aplicate este asemanatoare cu elasticitatea pielii, ceea ce permite crearea un efect de “lifting” sau “ridicare” in stratul epidermei. Datorita acestui efect, se creaza mai mult spatiu in zona subcutanata, unde sunt localizati diferiti receptori, vase sangvine si limfatice. Efectul de “lifting” al benzii pe piele imbunatateste circulatia sangvina subcutanata si drenajul limfatic. Astfel, se stimuleaza deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce. Efectul creat intre banda si piele, permite miscarea fiziologica, activandu-se procesul de autovindecare a organismului. Cu alte cuvinte, banda kinesiologica Cure Tape® faciliteaza exact aceleasi procese pe care le-ar facilita si organismul in conditii optime.

Pe scurt, efectele care pot fi obtinute, pot fi incadrate in urmatoarele categorii:

 • Ameliorarea durerii
 • Imbunatarirea functiei musculare prin reglarea tonusului muscular
 • Sustinerea functiei articulare:
  – Stimularea proprioceptiva
  – Influentarea pozitiei articulatiilor
  – Influentarea directiei miscarii
  – Cresterea stabilitatii
 • Neutralizarea congestiei circulatiei sanguine si drenajului limfatic
 • Influentarea neuroreflectorilor

 

5. Masajul terapeutic reprezintă prelucrarea mecanică metodică a părților moi ale corpului printr-un ansamblu de procedee manuale în scop profilactic, terapeutic sau de întreținere (relaxare).

Printre efectele masajului se numară:

 • favorizarea circulației venoase de întoarcere, activarea circulației limfatice și resorbția edemelor;
 • crește fluxul sanguin ca o consecință a activării circulației de întoarcere;
 • efecte sedative și analgezice prin manevrele lente și cu intensitate scăzută sau neurotone, stimulante prin manevre scurte, energice și cu intensitate crescută;
 • ameliorează potențialul nervos, determinând starea „de bine”, efect dependent de apropiere psihologică dintre pacient și kinetoterapeut;
 • poate restructura imaginea statică și cinetică a regiunii bolnave care și-a pierdut total sau parțial funcțiile motorii și senzitive, adică integrează regiunea afectată în schema corporală generală;
 • favorizeaza lipoliza, urmată de scăderea grosimii stratului adipos.

Indicațiile masajului sunt: edeme, infiltrate subcutanate și noduli musculari indurate, dureri ligamentare și tendinite, crampe și contracturi musculare, hipertonii de origine centrală, tulburări trofice și leziuni cutanate.

Lista de proceduri:

 • Ionizări
 • Galvanizare
 • Curenți diadinamici
 • Curenți interferențiali
 • Tens
 • Trabert
 • Curenți faradici
 • Curenți rectangulari
 • Curenți exponențiali
 • Curenți trapezoidali
 • Stimulare electrică neuro-musculară
 • Ultrasunet
 • Laserterapie
 • Magnetoterapie
 • Masaj terapeutic
 • Masaj relaxare
 • Drenaj veno-limfatic
 • Termoterapie (aplicații calde/crioterapie)
 • Kinetoterapie individuală (copii și adulți)
 • Kinetoterapie cu aparatură specială
 • Kinetoterapie respiratorie
 • Hidrokinetoterapie parțială
 • Manipulări articulare